huisterraszon

 

Kookklas in het eco-lescentrum, Westmalle

Kooklessen op dinsdagavond, iedereen welkom

Méér dan koken alleen

Je leert basisingrediënten kennen, en hoe balans maken en lekker koken.
Aandacht voor snelle gerechten en verfijnde presentatie.  Werken met verse én seizoensproducten.  Win tijd door organisatie.
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid, hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ organiseren zonder uren in je keuken te staan.

Geniet van een overheerlijke maaltijd of breng je meeneemlunchbox mee …

Fris je kennis op!

 

Provence-2013-7076 Provence-2013-7757 Provence-1569 Provence-2013-7512 Provence-1484

 

Reeks 4  
10 mei 2016 ’Chiao Bella’ : Italiaanse gerechten
Niets is zo heerlijk als de geur en smaak van de zomerse Italiaanse keuken: minestronesoep, polenta met erwtjes of polenta met gemarineerde rode paprika, risotto à la Milanese, pizza met vis of veggie, Siciliaanse rijstkroketjes en een alternatief voor tiramisu, zonder vet!, zonder suiker
17 mei Arabische gastvrijheid. Héérlijke rijst Biryani, een Perzisch gerecht met jasmijnrijst, cashew, groenten, saffraan, kardemom….; courgettes gevuld met bonen op zijn Arabisch, pittige muntsaus, dadelpralines,  pistache bladerdeegjes en sesamkoekjes
24 mei Eén groente, verschillende kookstijlen  Wij maken vele gerechtjes en tonen aan dat met vb. een wortel of witte kool of komkommer er zoveel variaties in bereiding- en snij technieken mogelijk zijn. We schikken deze bereidingen rond een kruidige quinoa schotel en serveren een pikant sausje!  Er komt ook een lekkere pesto bij
 Feestelijk zomers en toch makkelijk!
Reeks 5
14 juni 2016 Zomerse maaltijdsalades, verrassend licht, krokant, pittig met sausjes, Koude Japanse bouillon met somen, gemberpikkel en tempura van garnaal, kruidige hartige pannenkoekjes met courgette en basilicum, ijs zonder zuivel en suiker: gevulde sinaasappelcrème met choco kantje
21 juni Thaise zomerse rijstsalade, zoete aardappelgerecht, Italiaanse frittata, tempura van banaan, kokos koekjes, kersen/kirschtaart( clafoutis uit de Limousin), fris zomerdrankje al dan niet sprankelend, Zomerse groentekrans met gefrituurde tofureepjes en krokante nootjes

Kosten: 35 euro per les, incl. thee en maaltijd
Per reeks: 90 euro voor reeks 4 (3 lessen), 60 euro voor reeks 5 (2 lessen. Indien je reeks 4 en 5 volgt: 140 euro voor 5 lessen ipv. 175 euro

Cadeautje geven of iemand inspireren?
Geef een reeks cadeau aan een nieuweling en krijg 20 euro korting op jou les(sen).
Kom een eten: een volledige maaltijd incl drank (thee, water of granenkoffie): 15 euro pp
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven per mail info@denatuurlijkekookschool.be of telefonisch 03/307 17 02 is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro
voor België: rekening 789-5227885-88 van I.S.S., Oude baan 104, 2390 Westmalle
voor Nederland: RABO-bank Reusel rekening NL32RABO0143 4571 44 van I.S.S., Jan Vervecken
Internationaal IBAN: BE56 7895 2278 8588 BIC: GKCCBEBB
met vermelding van ‘Koken met de Chef’ + datum
Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les