Koken – weekend 3

27 – 28 februari 2016

Dit weekend maakt deel uit van de jaaropleiding ‘Cyclus I’, maar je kan dit perfect apart volgen.

Programma

• Je evenwicht terugvinden na de feestdagen: eenvoudige recepten om terug balans te maken.

• Vitamines: hoe werken ze, wat heb je nodig? Wanneer zijn er tekorten? (Bijv. vitamine D en B12).

• Verschillende kookstijlen en snijdtechnieken.

• De energetische werking van de 7 granen.

• Versterkende gerechten voor de winter: o.a. stoofpot en gerechten uit grootmoeders tijd.

• Mineralen: wat hebben we nodig en hoeveel? Zout: werking, soorten zout, hoeveel hebben we nodig en in welke vorm?

• Bespreking van gefermenteerde zoutsoorten: shoyu, miso, tamari, ume-su.

• Huiswerk: studie van artikels over zuivel en zuivelproducten.

Meer info en praktische details  vind je hier 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *