Feestelijke Japanse dashi (soep)

dashiIngrediënten:
–1 liter water

–6 cm kombu

–5 maitake paddestoelen, gedroogd

-en verder: 2 El kliswortel in flinterdunne lucifers gesneden

-idem met wortel

-1 El bosui, fijn genseden

-zout

-1/2 El mirin

-2 El shoju

Bereiding
6 blaadjes
1. Maak eerst de dasshi bouillon: week kombu en paddenstoelen 15 min in het water en breng langzaam aan de kook, tot het kookt.

2. Doe de kombu eruit, snij de paddenstoelen fijn

3. Sauteer kort (15’) de kliswortel, voeg de wortel toe en giet hierover de dasshi

4. Kook 3 min.

5. Breng op smaak met zout, mirin en shoju

6. Garneer met bosui

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *